Декілька фактів щодо блискавки

Ймовірність бути ураженим розрядом блискавки невелика, але можлива.

Згідно інформаціі Національної метеорологічної служби у Сполучених Штатах Америки, кількість ударів блискавки на теріторіі США становить близько мільйона.

І якщо середній вік людини становить 80 років, то ймовірність, що вона буде уражена блискавкою є 1/12 000. Зважаючи на це ми розуміємо, що у нас є, але невеликий шанс буди ураженими. Ці цифри мають для нас не таке велике значення, як, наприклад, виграти джек-пот в лотерею -1/176 000 або стати жертвою нападу акули -1/11 500 000.

Суворі реаліі у США надтакі, що блискавка вбиває біля 49 осіб за рік, і вже на сьогодні, у 2015 році, загинуло від ураження блискавки 25 людей. Взагалі, з 2006 року було зафіксовано 312 смертельних випадків через удари блискавки. Це означає, що всі ці люди згубили своє життя, орієнтуючись на маловирогідний шанс, згідно оголошеної статистики.

Хто знаходиться у групі ризику?

В цілому, смертність від ураження блискавки на протязі останніх років дуже понизилася. Це факт того, що люди стали меньш працювати під відкритим небом, наприклад як сільгосппрацівники. Головна частка людей, яка попадає в зону ризику, це особи, які ведуть дуже активний спосіб життя, що на сьогодні дуже популярний.

У 2013 році Нацональна метеорологічна служба виявила, що у 64 відсотках смертельних випадків, ураження блискавкою відбулося у той час, коли люди масово приймали участь у заходах на відкритому повітрі. Маючи статистику, спеціалісти заявили, що з 152 випадків ураження під час відпочинку на природі, 26% сталося під час рибної ловлі, 15% випадків під час пікнику, та 14% уразило осіб, яки на той монент знаходилися на водоймах у човнах.